1 Läs mer >>

Många har frågat om jag syr heldressar till större barn. Nu har jag testat det för första gången. Köpte ett mönster men smalade av det något och förlängde det i grenen. Det blev ett ordentligt häng. Tyg från Jofotex och JNY.

En närmare titt på fickan.

För att dragkedjan inte ska kännas obehaglig och vass mot kroppen gjorde jag en "tygkant" bakom.

Här kommer heldressen ägare, en mycket cool tjej.

Så här glad blir man i mysiga kläder ;-)

Första heldressen ...

1 Läs mer >>

Så var det dags för förskolestart för mina små och då fick de varsin väska att ha sina extrakläder i. Jag har en tendens att packa med mycket kläder och då ramlar de ju bara ner från hyllorna. Bättre att ha en väska att stoppa allt i så det inte försvinner lika lätt. Väskorna är symaskinsbroderade med barnens namn. Fodertyget fick även bli till en applikation på framsidan. Bandkantspressarfoten och jag va inte riktigt överens denna dag, men de blev rätt fina till slut iallafall, men mycket sprättande innan. Kunde gjort handtaget lite längre och väskan lite bredare så här i efterhand. Tyger från Jofotex. Mönster eget.

"Dagisväskor"

0 Läs mer >>


Länge har jag gått och funderat på en idé om barnkläder med stora applikationer med bl.a. djur. Djuren skulle liksom forma sig efter kroppen och plagget. Den första jag gjorde va denna med en orm på. Ormens tunga är inte fastsydd hela vägen utan går att "röra" åt olika håll, liksom svanstippen. Tvillingarna blev helt tokiga i denna dress och bråkade om den, så jag fick sy en till mycket snabbt, men då blev det inte en orm.Ja inte lätt att fånga M på bild, men ett gott försök iallafall.


Här kommer då dress nummer två. Kan tycka att det blev lite stelt på de ställena där applikationen sitter. Blir så många lager tyg, så är det även vliselin och vlisofix (kan va felstavat) mellan tyglagren. Den här applikationen tog lite längre tid än ormen för den har lite fler detaljer. Öronen och svansen hänger "löst". Alla tyger är köpta på Jofotex.

Livet är härligt i nya flodhästdressen ;-)

Titt-ut!!!

Var bara tvungen a...

0 Läs mer >>

Ibland kan det va svårt att få tag i en helt vanlig enfärgade mössa, allt måste ju inte sys i mönstrade tyger. Mönster eget. Tyg Jofotex.

Allt måste ju inte...

0 Läs mer >>

Till en liten bebbe och storebror går dett settet med ugglor. Lite trixigt att göra bebismössan. Mönster eget. Tyg Jofotex.

Ugglor på mössa, v...

0 Läs mer >>

Här kommer en heldress som blev en liten specialare. Beställaren ville ha ränderna i ceris (i vanliga fall är tyget vit och svartrandigt från JNY) och med cerisa muddar. Hon kom på den snillrika iden att färga tyget till rätt färg. Så vi färgade vitt muddtyg och det randiga tyget. Slängde även med en bit ugglatyg från Jofotex för att få se hur det blev att färga det tyget. Gick ju super och tygerna blev jättefina, meeen färgade för lite muddtyg så det räckte inte till alla delarna på dressen. Fick bli muddar i uggletyget istället och tycker det blev så fint. Även om tanken på ugglor och ränder inte fanns från början blev det bra i slutet.

Liten applikation med ugglor på fickan fram.

En mudd! Tyger från Jofotex och JNY. Mönster eget.

Heldress med rände...

0 Läs mer >>

Killarna behövde nya mössor som matchar deras jackor. De fick även varsin scarf, en är inte med på bilden för den va spårlöst försvunnen i fotandets stund. Den har vit fleeceinsida precis som mössan den hör till. Passade på att göra hjärtan på familjens minsta hjärtans mössor för att än kan de inte säga emot. Storebror ville däremot ha något coolt på sin och valde då en blixt. Jag har inga mallar för reflexapplikationerna utan klipper lite på frihand. Därför kan jag ju inte göra två exakt lika mössor förrän jag ritar upp mallar, men V och M:s mössor blev ju rätt lika iallafall. Tyg från Jofotex och Stoff och Stil.


T visar upp sin mössa.

V i sin mössa.

Så sist och minst kommer M med sin mössa.

Reflexmössor till ...

0 Läs mer >>

Inte bara barn som vill ha reflexmössor utan även vuxna.

Reflexmössor till ...

0 Läs mer >>

Detta settet har jag sytt idag till sonen. Det är tänkt att matcha småsyskonens heldressar som är svarta med detaljer av det randiga tyget från JNY.

Mönsret på tröjan kommer från början från Ottobre, men så har jag kortat av ärmarna och lagt till muddar. Fickan på magen har jag lagt till. Tröjan skulle enligt mönster sys i dubbelt tyg och va vändbar, men det gjorde inte jag.

När tröjan inte blev sydd i dubbelt tyg fick jag förlänga den nedra kanten något så jag hade tyg till att göra fållen. Snyggt med en dekorativ söm tycker jag. Tyg från Jofotex, JNY och Kameleont.

Ja det va ju verkligen inte lätt att fånga alla tre på ett och samma kort.

Kläder att matcha ...

0 Läs mer >>

Nya byxor till storebror. Helt plötsligt va benen långa och en välfylld garderob nästan tom.

Så här ser fickorna ut med dekorsömmar i samma färg som muddtyget. Mönster eget. Tyg från JNY, Jofotex och Kameleont.

Mysbyxor med ficko...

0 Läs mer >>

Liten brådisbeställning till liten kille i akut behov av dregglisar ;-)

Dregglisar till en...

0 Läs mer >>

Klänning i mysig röd velour med djungeltyg i fickorna, foderbit i nacken och som några applikationer. Svarta kanter runt halsringning och ärmslut. Mössan även den i djungeltyg och fodrad med röd fleece. Tidskrävande projekt, men tycker klänningen/ tunikan blev så söt. Hoppas den lilla tjejen som ska ha den kommer gilla den.

Klänningen såg så bred ut när den låg platt på golvet, men antar att den ser mer ut så här på en kropp, även om den hänger på en galge här. Det är ju så mycket tyg i en singoallaklänning att de gör sig bättre hängande så att säga ;-)

Baksidan har en applikation av en giraff.

Liten närmare titt på en av applikationerna vid ärmslutet.

Inte alla som har en tiger i fickan!!!

Så otroligt charmig liten tjej. E är så fin i sin nya klänning. Hon undrade varför jag hade sytt den röd, när hon gillar blå. Så hon valde ett blått tyg som jag skulle sy en till klänning i och det gör jag så gärna.

Klänning med ficko...