0 Läs mer >>

M visar upp sin landskapsmössa. Mönster mitt eget och tyger från Jofotex.

Landskapsmössa

0 Läs mer >>

Jag verkligen älskar denna modellen på byxa (Ottobre 1/2011, fast smalare midjemudd och inget framilonband). Har sytt ett par stycken nu. De är riktigt baggy och framsidan är hel, utan grensömmen. Tycker det blir extra fint när man har ett mönsrat tyg som inte blir delat. Som alltid tycker jag inte att de gör sig riktigt när de bara ligger där, så här får ni se en livebild på goa lilla M:

Här kommer en bild på min M i sina baggybrallor:

Baggybyxor, min favor...

0 Läs mer >>

Här är min egna modell på byxor i populära molntyget. Muddar att vika upp eller ner när barnet växer. Kanske ser lite tråkiga ut när de ligger där på vårt berg, men....

...men väldigt fina på.

Fotograf Anna Lejonsjö, http://photolovebyanna.blogspot.com/search?updated-min=2010-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&updated-max=2011-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&max-results=1

Molnbyxor till tvilli...

0 Läs mer >>


Hur söt får man va?? Underbara tvillingarna N och E i sina molnklänningar. Fotat sina flickor har deras mamma Anna Lejonsjö gjort. Här är hennes fotoblogg: http://photolovebyanna.blogspot.com/search?updated-min=2010-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&updated-max=2011-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&max-results=1
Mönstret är från början till en tröja (Ottobre 1/2010) som jag förlängde och gjorde vidare. Tyger från Jofotex.

Molnklänningar

0 Läs mer >>

Här är en liten beställning till en liten kille. Tycker det va så gulligt att jag va tvungen att sy lika till mina tvillingar med. Bilder kommer. Det va svårt att hitta ett tyg som riktigt matchade i färg till apatyget, så därför tog jag en helt annan färg (vit) och gjorde en liten bit foder i tröjan i aptyget. Samma muddtyg på tröjan och byxan. Alla tyger från Jofotex. Mönster från Ottobre 5/2006 (body) och 1/2011 (byxa), men gjort om dem något. Byxan har jag gjort en smalare midjemudd på och inte använt något framilonband som det är i mönstret. Bodyn har jag förlängt något i grenen, eftersom det blir lite knappt om plats för knubbiga ben annars. Nu har jag aldrig träffat bebisen som skall ha dessa kläder och vet inte om hans ben är knubbiga.

Body och byxor i unde...

0 Läs mer >>

Här är två av mina senare alster. Mössan är fodrad med svart fleece och dregglisen har svart fleecebaksida. Uggletyget kommer från Jofotex och fleecen med tror jag. Håller på och provar mig fram vad som är en bra modell på dregglis. Svårt att få till det snygga pöset i lagom mängd.

Fleecefodrad mössa oc...

0 Läs mer >>

Filten består av boullstyg med ugglor, vadd, svart fleece och kantband. Tygerna kommer från Stoff och stil.

Filt med retrougglor

0 Läs mer >>

Kulpåsar till äldsta sonen och hans kompis i present.

Kulpåsar

0 Läs mer >>

Här kommer bild på en väska som jag sytt till min moster i födelsedagspresent. Hon önskade sig bara presentkort, men det fick hon också. Det är ju mycket roligare att ge bort ett riktigt paket. Även om hon har det mesta och lite till. Tänkte sy en varsin till mina minsta grabbar när de ska börja förskolan. Så de kan ha sina extrakläder i varsin väska. Så ska jag brodera deras namn på med symaskinen. Storebror har redan en, så då måste de små också få varsin. Det blir ett kommande projekt. Själva väskan tar inte överdrivet lång tid att sy. Ritade av formen från en väska en kompis har. Tygerna vet jag inte riktigt var de kommer ifrån...har haft dem länge. Det randiga fodertyget är köpt på Jofotex.

Väska som födelsedags...

1 Läs mer >>

Här är mina buskillar i retro kläder, gult och brunt!!! Inte så lätt att fånga dem på bild alla tre samtidigt och att få de små att va still. M poserar liggandes;-) Tröjan har jag utgått från ett mönster i OTTOBRE, men gjort den lite vidare, lite längre och så långa muddar på ärmarna. Byxorna är mitt egna mönster, men ska nog göra midjan lite lägre nästa gång. Tyger från Jofotex.

Retro molnbyxor och t...

0 Läs mer >>

Här är en födelsepresent till en liten tjej. Som en del i ett litet kitt som gick i färgerna svart och rosa. I efterhand har jag fått veta att hennes mamma inte är ett fan av rosa...hihi!!! Det som är sååå fint!!!!

En till haklapp

0 Läs mer >>

Här kommer ett påslakanset som jag sydde till en kompis barn i doppresent. Använde ett påslakanset (av känt märke) som jag hade hemma för att se storleken jag skulle sy i. Så här i efterhand hade det nog varit bättre att mäta med ett bebistäcke istället. Det hade nog blivit mer lagom i storleken då. Nu va det lite för stort tycker jag. Tygmärket hade jag tänkt ute i det ena hörnet, men då syns det inte när man bäddar och viker in kanterna. Därför är det lite längre in än orginaltanken. Baksidan är röd på påslakanet och på örngottet med...eller kanske minns fel på örngottet. De underbara tygerna har jag köpt från Stoff och stil.

Påslakanset som doppr...