0 Läs mer >>


Denna heldress har jag inte sytt, men jag har sytt på bokstavsapplikationer på den och ett hjärta på rumpan. Dressen är i velour så applikationerna fick bli i velour de med.

Applikationer på kläd...

0 Läs mer >>


Hur svårt kan det va att sy en liten babyhjälmmössa? Tydligen väldigt för mig då den första hamnade i soporna. Denna är fleecefodrad, eftersom bebben som ska ha den ska födas på vintern. Banden som man knyter med har jag strykt i vliselin. På den första jag sydde gjorde jag inte det och de blev de svajiga och fula. Tyg Jofotex, muddtyg Kameleont. Mönster från början ett Ottebre, men lite ändringar.

Babymössa

0 Läs mer >>

Leggings i flodhästtyget. Svart kant längst ner i benslutet. Tyg Jofotex. Mönster eget.

Tunikan som hör ihop med leggingsen.

Leggings med flodhäst...

0 Läs mer >>

Små mysiga byxor i velour. Matchar flodhästbodyn extra bra när det även är flodhästar i fickorna. Tyg Jofotex. Mönster eget.

Mysbyxor med fickor

0 Läs mer >>

Innan jul gick symaskinen varm. Denna body var ett av plaggen jag sydde. Blir ju självklart sugen på en likadan till min ena pojke och en i grönt till den andra. Gjorde en liten foderbit i nacken i turkost, för att jag tycker det blir så fint. Även om det inte direkt syns när bodyn är på.

Vilken liten godbit det va som fick flodhästkläderna, body, byxor och dregglis.

Body i flodhästtyg

0 Läs mer >>

Här kommer en beställning på syskonmatchande kläder. Storlek 92 till storasyster och 62 till lillebror. Tycker flodhästtyget blev ännu finare när det blev kläder i det. Här fick jag själv bestämma en hel del hur kläderna skulle se ut, modell osv. Då är det ju faktiskt lite extra kul.

En liten närmare titt på tunikan. Tyg från Jofotex. Mönster Ottobre, men bara några små förändringar.

I varje ficka tittar en flodhäst ut!

Flodhästtyg...sååå gu...

0 Läs mer >>

Liten utmaning att rita egna mönster i flera storlekar. Här är det stl 98 och 68. Båda dressarna är till ett syskonpar som skall matcha varandra. Tyger från Jofotex. Mönster eget.


Denna modellen på dressar tas ju på genom en öppning på benen. Fast på en storlek 68 blev det en utmaning att få till öppningen, eftersom att på dessa yttepytteben skulle det va båda ett coolt häng, ben och mudd. Inte lätt att få med allt. Därför fick öppningen bli förlängd ner i benmuddarna för att det skulle gå att få in ett barn genom öppningen.

Älskar när jag får livebilder på barnen...allt gör sig så mycket bättre på. Så goa de är F och F  i sina nya mysdressar :-)

Cool bebis!!! Denna typen av heldress kommer jag inte sy mindre än den F har på sig som är i stl.68

Syskonmatchning med h...

2 Läs mer >>


Reflexmössor där bokstaven är i reflextyg. En röd kant runt bokstaven som matchar det röda fleecefodret. Tyg från Jofotex. Mönster eget.

Reflexmössor

0 Läs mer >>


Hörde att ordet onepiece är ett varumärkesskyddat ord, så får väl kalla mina för heldressar istället. Dessa två färgstarka dressar är beställda till ett tvillingpar. De kommer matcha varandra så fint! Tyger från Jofotex. Mönster eget.

Det är ju så roligt när jag får bilder på barnen efteråt i kläderna jag sytt. Här år supersöta tvillingarna W och L i sina dressar som är lite stora än, men tycker inte det gör så mycket på detta typ av plagg.


Heldressar /onepiece ...

0 Läs mer >>

Näsduksfodral blir årets present till personalen på äldsta sonens förskola. Även fler "fröknar" kommer få detta i julpresent då några av dessa är köpta av en mamma som ska ge sina barns personal.

Frökenpresenter!!!

0 Läs mer >>

Här är ett par leggings som är tänkta att matcha en tunika i molntyget. De går att vika upp när de är för långa, eftersom det är molntyg även på insidan av bensluten. Tyg från Jofotex. Mönster eget.

N i sina molnkläder. Än är de lite stora, men då kan de användas länge.

Syskonmatchning!

Leggings med uppvikba...

1 Läs mer >>

Hittade ett kort från i somras på sonen i apatröja. Kortärmat, sommar och sol känns avlägset nu, även om det inte är särskilt kallt ute. Tyger från Jofotex. Mönster eget.

Sommar och kortärmat....